"No Borders Orchestra" na turneji "Balkan Season" VIDEO

"No Borders Orchestra" (NBO), ansambl u kome sviraju vrhunski profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije, od 17. do 22. avgusta biće na turneji, u okviru koje će svirati u Budvi, Prizrenu, Sarajevu i Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

09:47

Default images

Orkestar će nastupiti 17. avgusta u Budvi, 18. avgusta u Prizrenu, 20. avgusta u Sarajevu i 22. avgusta u Beogradu.

Ovogodišnjim koncertima "No Borders Orchestra" započinje projekat "Balkan Season", u okviru koga će svake godine ići na regionalnu letnju turneju.

Kao solisti će se predstaviti violinista Stanko Madić i violista Saša Mirković, a koncertima će dirigovati Premil Petrović, umetnički direktor NBO.

Vrhunski kvalitet orkestra je direktan odraz onoga što NBO veruje da Zapadni Balkan, ali i Evropa, mogu postići samo kada su ujedinjeni tolerancijom, poštovanjem različitosti i zajedništvom.

Zato će "No Borders Orchestra" zajedno sa sarajevskom organizacijom "Mali Mozart", koja se bavi muzičkom edukacijom dece, održati 20. avgusta u Sarajevu radionicu za decu i mlade od 12 do 18 godina posvećenu saradnji i prijateljstvu u muzici i društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: