Svetski di-džej broj 1 uz Dejvida Getu na zatvaranju Exita

Na zatvaranju EXIT festivala, u nedelju 15. jula, pored Dejvida Gete i Nine Kravic, nastupiće i prvoplasirani di-džej sveta Martin Gariks.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

17:29

Svetski di-džej broj 1 uz Dejvida Getu na zatvaranju Exita
Foto: Exit

On je rešio da nakon nastupa na ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu uveliča i zatvaranje Exita i na Petrovaradinsku tvrđavu donese svoj spektakularni šou.

Tako će na glavnoj bini Exita nastupiti dvojica najpopularnijih svetskih DJ-eva, što će ove godine biti slučaj samo na Exitu i Tomorrowlandu, i to dok planetom haraju njihova dva zajednička hit singla, "Like I Do" i velika himna "So Far Away", a svetski mediji pišu da se sprema i treća saradnja, čija će premijera možda biti upravo na Tvrđavi.

Martin Gariks stiže na EXIT na vrhuncu karijere, nakon što je zahvaljujući glasovima miliona fanova ušao u istoriju elektronske muzike kao najmlađi dobitnik priznanja za najboljeg svetskog di-džeja, i to drugu godinu zaredom.

Sa nepune 22 godine postigao je već više nego što većina muzičara ostvari u celoj karijeri, a za razliku od velikog broja mladih zvezda koje dožive meteorski uspeh, Martin nastavlja da ekspertno diktira svoj put kroz lavirint muzičke industrije, objavljujući hitove koji u zbiru imaju preko četiri milijarde Jutjub pregleda.

Njegov uticaj prepoznala je i biznis "biblija“, magazin Forbes, koja ga je uvrstla na listu najuticajnijih ličnosti ispod 30 godina, dok se prirodno našao i među najplaćenijim didžejevima na planeti.

Gariks je "eksplodirao" na muzičkoj sceni 2013. godine sa gigantskim hitom "Animals“, koji je osvojio svetske top liste i broji preko neverovatnih milijardu Jutjub pregleda. Usledile su rezidencije na Ibici i Las Vegasu, a na spisku saradnika našli su se Avići, Ašer i brojni drugi.

Hitom "In The Name Of Love“, na kojem mu peva Bibi Reksa iz 2016. godine, horizonti su mu se dramatično proširili. Zarazna numera dokazala je raznolikost ovog momka iz predgrađa Amsterdama i činjenicu da ne prati trendove – on ih stvara.

Kada je rešio da nastupi i u jednoj od najpoznatijih talk-show emisija "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon", Gariks je još jednom dokazao svoje talente pojavivši se sa gitarom. Jedan od "hajlajtova“ prethodne godine svakako je i njegov hit sa Dua Lipom "Scared To Be Lonely“, koji ima skoro 350 miliona Jutjub pregleda.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: