I Foals gosti Zagreba na INmusic-u

Foals, "nesumnjivo najbolji britanski live bend trenutno" kako ih nazivaju neki muzički kritčari, dolaze na INmusic festival koji će se održati na Jarunu u Zagrebu od 23-25. juna

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

11:38

Default images

Protekla godina bila je presudna godina za Foalse, odnosno godina u kojoj su prešli mnoge barijere. Odsvirali su preko 150 koncerata širom svita, zauzeli pozornice najvećih svetskih festivala, a u junu stižu na INmusic festival. Sviraće će uz The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Wolfmother, Bombay Bicycle Club, Flogging Molly, i mnoge druge potvrđene izvođače ovogodišnjeg INmusic festivala.

Ogroman trud i brojne svirke Foalsa rezultirale su mnogim prestižnim nagradama; Q Award i The Sun Bizzare nagrada za najbolji live bend, zatim NME nagrada za najbolji singl (“Inhaler”) te Barclaycard Mercury Music nominacija. U decembru 2013. čitaoci NME-a odabrali su album i singl Foalsa kao najbolje u celoj godini. Vredno je napomenuti da su u konkurenciji za iste nagrade bili Arctic Monkeysi i Queens of The Stone Age.

Bend je do sada izdao ukupno tri albuma; poslednji album “Holy Fire” 2013. godine, koji su producirali Flood i Alan Moulder (Depeche Mode, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins), njihov je najprodavaniji album do sada – došao je do zlatnog tiraža u Velikoj Britaniji samo 3 meseca nakon izdavanja. Posle toga Foalsi su odsvirali rasprodate koncerte u prestižnom Royal Albert Hallu i zaradili najbolje moguće recenzije kritike. Potom su naravno usledili nastupi na velikim festivalima poput Glastonburya, Readinga, Leedsa, Latitudea i drugih.

Ulaznice za INmusic festival mogu da se kupe u Tisak Media centrima širom Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, kao i putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna do 17. aprila. Veliki interes strane publike i nepodeljeno oduševljenje domaće publike ovogodišnjim festivalskim programom, garantuje najuspješniji INmusic do sada s najboljim turističkim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: