Kultura

Nedelja, 18.02.2024.

10:15

Originalni scenario "Ratova zvezda" prodat za 12.000 evra

Originalni scenario "Ratova zvezda" koji je glumac Harison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu prodat je u subotu na aukciji u Velikoj Britaniji za 10.795 britanskih funti (12.622 evra).

Izvor: index.hr

Originalni scenario
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Scenario je korišćen kada je Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dela epske sage, izvornog naziva "Avanture Luka Skajvokera", u studiju "Elstree " severno od Londona.

Četvrti nacrt scenarija, koji datira iz 15. marta 1976., ugrabio je austrijski kolekcionar na Excalibur Auctions u Hertfordšireu, severno od Londona.

Ford je u stanu, koji je u to vreme iznajmljivao u Londonu, ostavio scenario zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodat za 4.826 britanskih funti i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodato za 177 britanskih funti.

Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih decenijama. Nepotpun i neuvezan scenario sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56.

Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave. Glumio je u nastavcima "Imperija uzvraća udarac" i "Povratak džedaja", pre nego što je ponovno preuzeo ulogu u "Buđenje sile".

Akcionar Excalibur Auctions Jonathan Torode rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenario "Ratova zvezda", "što pokazuje kako je lična povezanost s predmetima tako primamljiva obožavateljima Ratova zvezda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: