Svet 0

20.05.2024.

23:55

Napetost na vrhuncu: Visoki američki zvaničnici se sastali sa Netanjahuom

Tri visoka spoljnopolitička zvaničnika u administraciji bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sastala su se danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i drugim izraelskim zvaničnicima.

Izvor: Tanjug

Napetost na vrhuncu: Visoki američki zvaničnici se sastali sa Netanjahuom
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

To je za Rojters rekao dobro upućen izvor.

Pored Netanijahua, američka delegacija se sastala sa opozicionim liderom Jairom Lapidom i još nekoliko izraelskih zvaničnika, rekao je isti izvor. Jedan od glavnih ciljeva ove posete bio je da se dobije bolji uvid i razumevanje složene unutrašnje političke situacije u Izraelu, navodi Rojters, pozivajući se na anonimni izvor upoznat sa ovom posetom.

U Delegaciji su bili Robert O'Brajen, četvrti i poslednji savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, bivši ambasador SAD u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Džon Rakolta i bivši američki ambasador u Švajcarskoj Ed McMalin, piše Rojters.

Do ove posete dolazi u trenutku napetosti između Izraela i administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena povodom izraelskog vođenja rata u Pojasu Gaze.

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda u Hagu danas je izdao naloge za hapšenje Netanijahua, njegovog ministra odbrane Joava Galanta i trojice lidera Hamasa zbog navodnih ratnih zločina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: