Bioskop "Kolosej" zatvoren do daljeg

Premijera filma "Dajana", koja je danas trebalo da se održi u jednom od najposećenijih bioskopa u Beogradu "Koloseju", otkazana je zbog iznenadnog prestanka rada bioskopa.

Izvor: Tanjug
Podeli

Distributer "Dajane", kompanija "Milenium film", dobila je informaciju da bioskop do daljeg neće raditi bez obrazloženja.

Direktor "Milenijum filma" Zoran Savić rekao je Tanjugu da bioskop sigurno neće raditi danas, a za dalje se ne zna.

On je ukazao na veliki značaj koji "Kolosej" ima za filmsko tržište i dodao da je njegovo zatvaranje veliki udarac. "Pogođeni smo. Odjednom se srušilo 27 do 29 posto filmskog tržišta", rekao je Savić.

U zvaničnom saopštenju TC Ušće dostavljenom Tanjugu navodi se da "bioskop, kuglana i kazino u Ušću neće biti na raspolaganju posetiocima u kraćem vremenskom periodu".

"Prostor će uskoro biti ponovo otvoren sa istom namenom i bogatom ponudom, interesantnom i jedinstvenom za posetioce", navodi se u saopštenju.

Iz "Koloseja" se danas nisu oglašavali povodom vesti o prestanku rada bioskopa.

Danijela Milošević iz "Taramaunta" je Tanjugu rekla da je zatvaranje "Koloseja" za njih bilo veliko neprijatno iznenađenje i da se nada da će biti prevaziđeno narednih dana.

"'Kolosej'' je bioskop koji je, što se naših filmova tiče, činio oko 35 posto tržišta. Imajući u vidu opšte uslove na tržištu, možete razumeti šta jedan bioskop, ako ima toliki udeo, znači ne samo za nas, već i za druge distributere, koji se bore da bioskop kao takav opstane kod nas", dodala je ona.

"Ovo tržište je od 2008. godine sa otvaranjem novih bioskopa, prvo 'Stera', sada 'Sinepleksa' u Delta sitiju, pa 'Koloseja' i 'Arene' u Novom Sadu, krenulo da napreduje i zatvaranje 'Koloseja' juče za nas predstavlja svojevrstan udarac, jer je to jedan od najpopularnijih bioskopa u regionu, rekla je Miloševićeva.

"Šta stoji iza toga još uvek ne znamo, ali se nadamo da će uskoro biti rešeno, jer taj bioskop ima svoju publiku. Publika sve više dolazi u bioskope i verujemo da samo treba da budemo strpljivi i da će se ova situacija razrešiti u skorijem periodu", dodala je ona.

Multipleks "Kolosej" samo je poslednji od mnogih bioskopa koji su zatvoreni u Srbiji i Beogradu. Razlozi su brojni, od piraterije do ekonomske krize, zbog koje je teško izdvojiti nekoliko stotina dinara za bioskopsku kartu.

Film/TV

Srpski filmovi postaju tuđi

Filmski centar Srbije najavljuje strategiju kojom bi se konačno uredilo finansiranje filmova. Lučić: Moramo da primenimo praksu iz sveta. Karaklajić: Svi mnogo gubimo.

Film/TV ponedeljak 30.09. 09:19 Komentara: 19

Martin Frimen igra u seriji "Fargo"

Engleski glumac Martin Frimen igraće uz Bilija Boba Torntona u televizijskoj seriji "Fargo", nakon vrlo uspešnog filma braće Koen iz 1996. godine u kome su glavne uloge tumačili Vilijem Ejč Mejsi i Fransis Mekdormand.

Film/TV nedelja 29.09. 22:24 Komentara: 0

"Kejt Blanšet je spremna za Oskara"

Glumica Kejt Blanšet je, sudeći po utiscima filmskih kritičara koji su odgledali film "Blue Jasmine" Vudija Alena u kojem tumači glavnu ulogu, rani favorit za Oskara u kategoriji najbolja glumica.

Film/TV nedelja 29.09. 19:03 Komentara: 9
strana 1 od 56 idi na stranu