Tanji Bošković "Zlatna kaciga" za životno delo

Međunarodni festivala humora i satire "Zlatna kaciga" završen je dodelom priznanja laureatima u različitim kategorijama, a nagrada za životno delo pripala je glumici Tanji Bošković.

Izvor: Tanjug
Podeli

Festival, 23. po redu, završen je sinoć, a titula "Vitez od Čarapanije - Ser Hardi" pripalo je glumici Slobodi Mićalović, objavljeno je danas na sajtu grada.

Priznanje "Klasovo majstorsko pero" dodeljeno je karikaturisti Aleksandru Blatniku, dok je tradiconalno priznanje "Zlatna kaciga" za najbolju karikaturu pripalo turskom karikaturisti Eraju Ozbeku iz Izmira.

Tema ovogodišnje konkursa bila je "Promena". Drugu nagradu osvojio je Zoran Mihailović iz Beograda, dok je treće mesto pripalo Slobodanu Srdiću iz Smedereva.

Diplome su dodeljene Anatoliju Stankulovu iz Sofija, Zdenku Puhinu, iz Zagreba i Milenku Kosanoviću iz Bajmoka. "Zlatna kaciga" za priču "Promene" dodeljena je Dejanu Dimitrijeviću iz Beograda, dok je isto priznanje za pesmu "Uticaj Marka Kraljevića na promene u Srbiji" pripalo Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca. Prizanje "Zlatna kaciga" za aforizam "Ovolike promene na vlasti jedino moze da izdrži narod koji se ne menja" pripalo je Miodragu Lazareviću iz Požarevca.

Plaketa za aforizam "Menjao je kape. Tako je sačuvao glavu" pripala je Aleksandru Čotriću iz Beograda.

Ostalo

Svetski dan igre uz baletske zvezde i viteza Don Kihota

Baletskom predstavom iz produkcije Narodnog pozorišta o vitezu lutalici Don Kihotu sa svetskim zvezdama primabalerinom Nacionalnog baleta iz Amsterdama Anom Cigankovom i prvakom Kraljevskog baleta iz Londona Metjuom Goldingom, večeras je u Sava Centru obeležen Svetski dan igre.

Ostalo sreda 29.04. 22:39 Komentara: 1
strana 1 od 27 idi na stranu