Izložba kolonije “Karavukovo 002”

Umetnička kolonija “Karavukovo 002” završava se 30. juna izložbom deset umetnika iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su proteklih desetak dana radili u tom mestu na srpsko-hrvatskoj granici.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

19:26

Default images

Izložba će biti otvorena u Crkvi sv. Martina, napuštenom zdanju koje je prošle godine očišćeno i pretvoreno u izložbeni prostor, na Titovskom mostu i u fabrici Castrix, koja je i pokrovitelj te kolonije koju organizuje Zemunski mali umetnički centar (ZMUC) iz Beograda.

U Crkvi sv. Martina predstavlja se street art umetnica TKV (The Kraljica Vila) iz Beograda radom “Panonska sirena”, koji je postavljen na nekadašnji oltar. TKV je prvi put radila i na pločicama za kupatilo, a nekoliko tih radova ostaviće u fabrici Castrix, dok je jedan okačila na kapiju napuštene kuće u Karavukovu.

Na Titovskom mostu je predstavljena intervencija u prostoru “Nepremostivo” Milice Ružičić, takođe iz Beograda (30 metara dugo platno pluta na vodi kanala, sa jedne do druge obale, praveći senku mosta).

Za ogradu mosta zavareni su “karavukovi od metala” beogradskog vajara Gorana Denića.

Ostali radovi izloženi su u fabrici za doradu semena Castrix, koja je pokrovitelj kolonije “Karavukovo”, koja tom podrškom ima za cilj da oformi sopstvenu kolekciju savremene umetnosti Balkana.

Među učesnicima kolonije “Karavukovo 002” su vajar i teoretičar umetnosti Eugen Borkovsky, veb dizajnerka Jelena Korenčić iz Zagreba, fotograf i slikar Nikola Radić Lucati, multimedijalni slikar Aleksandar Jestrović poznatiji kao Jamesdin i grafiti umetnik Sandin Međedović iz Sarajeva, muzičar i kompozitor Danilo Popović, keramičarka Biljana Milenović i video umetnica Marija Aranđelović iz Beograda.

Borkovski se predstavlja radom “Prozor”, Marija Arandelović je napravila video "Vasko u Karavukovu", a Međedović grafit "Dream", dok sa Denićem radi i jedan 3D grafit.

Jamesdin je uradio kratki video sa pužom "Spor ko puž", kao i sliku "Krtičnjak" i "Izgradnja silosa u Karavukovu".

Koloniju organizuje Zemunski mali umetnički centar - ZMUC drugu godinu za redom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: