Red Bull Underground Photo Exhibit

Predrag Vučković, fotograf iz Beograda, održao je svoju prvu samostalnu foto izložbu pod nazivom „Red Bull Underground Photo Exhibition“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2010.

11:43

Default images

Jedan od najboljih svetskih fotografa za ekstremni sport i podvodnu fotografiju svoje radove je po prvi put predstavio u Beogradu na izložbi održanoj u utorak pod nazivom „Red Bull Underground Photo Exhibition“, pred više stotina posetilaca. 37-godišnji Vučković jedan je od retkih koji su uspeli da spoje lepo sa korisnim, odnosno da hobi pretvore u posao.

U svojoj dve decenije dugoj karijeri radio je na preko 300 sportskih projekata, a svojim trudom i zalaganjem razvio se u jednog od najboljih svetskih fotografa za ekstremne sportove i podvodnu fotografiju.

Prepoznavši kvalitet njegovog rada, kompanija Red Bull ga je 2006. godine poslala na dodatno usavršavanje u Red Bull Photofiles - kompaniju koja je globalni servis za proizvodnju i distribuciju fotografija. Od tog trenutka njegova karijera dobija sasvim novu dimenziju, a njegov rad postaje prepoznatljiv širom sveta. Danas brojni svetski poznati magazini koriste njegove radove kako bi ljudima dočarali veoma složene poduhvate sportista.

Tokom svoje karijere i saradnje sa Red Bullom, Predrag je radio projekte na Kamčatki, Antartiku, Indiji, Pakistanu i većini Evropskih zemalja, a ispred njegovog objektiva nalazili su se najbolji svetski sportisti u svojim disciplinama kao što su Dejvid Kultard (Formula 1), Sebastijan Loeb (WRC), Orlando Duke (klifdajving), Kris Fajfer (stant rajd), Valeri Rozov (base džamping) i mnogi drugi.

Predragov rad svi zainteresovani mogu da pogledaju na njegovoj internet stranici www.extreme-photographer.com kao i na stranici www.redbullphotofiles.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: