Kultura

Ponedeljak, 29.11.2010.

14:29

Muzej jezika i pisma u Tršiću 2011.

Muzej jezika i pisma treba da počne sa radom početkom sledeće godine u Tršiću, rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Karadžića.

Izvor: B92

Default images

Dajana Đedović, direktorka Centra za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice, rekla je da će se ova jedinstvena muzejska postavka nalaziti u prostoru nekadašnjeg Muzeja Dositeja u Tršiću.

"Predviđeno je da adaptacija prostora bude urađena tokom januara, a da do kraja marta bude završeno opremanje kompleksa posvećenog jeziku i pismu. Sredstva za adaptaciju od million dinara obezbedilo je Ministarstvo kulture, dok će opremu obezbediti Ministarstvo za telekomunikacije", rekla je ona.

Muzej će biti opremljen najsavremenijom kompjuterskom tehnikom, kojom će biti predstavljen razvoj jezika i pisma.

O koncepciji rada muzeja, brinuće organizacioni odbor sastavljen od profesora Filološkog fakulteta i predstavnika Vukove zadužbine iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: