Još jedna pobuna glumaca: Želimo da predupredimo kancerogenu situaciju u pozorištu

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je danas da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora Narodnog pozorišta Sombor čije je glasanje o postavljenju planirano na sednici Skupštine grada 25. marta.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

21:10

Još jedna pobuna glumaca: Želimo da predupredimo kancerogenu situaciju u pozorištu
Foto: Valevenezia/depositphotos.com

Kako se navodi u saopštenju glumačkog ansambla, to je "neprijatno zbog toga što je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz te kuće", kao i da "dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet Vesne Paštrović ne preporučuju je za tu dužnost".

"Dobro pozorište jeste i mesto eksperimenata, ali u dobrom pozorištu se jako dobro zna šta znači pogrešna podela, i koliko su i na kratke i na duge staze pogubne njene posledice", navodi se u saopštenju i podseća da je "Narodno pozorište Sombor svojim radom etablirano kao jedno od najboljih u državi".

Ansambl je naveo da ih "iskustvo uči da onaj u čijim je rukama i nož i kolač (u tom slučaju gradska vlast) ima svoje aršine i malo ili ni malo ne haje ni za logiku, ni za pravdu i nepravdu, ni za kvalitet, ni za suštinski interes toga o čemu odlučuje".

"Sa jedne strane, da ostane trag da smo odgovorno stali da sačuvamo i odbranimo Teatar koji smo, radeći gradili, duboko se oslanjajući na najbolje što su sazdali oni pre nas", navodi se u saopštenju i dodaje da "još jednom mole Osnivača da preispita svoju odluku".

Ansambl je dodao da želi da "predupredi kancerogenu situaciju koja nastaje u kući kada na njeno čelo dodje neadekvatan i neprihvaćen prvi čovek usled čega nastaju podele za i protiv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: