Ponedeljak, 02.03.2015.

19:22

Kosovo:Sedam optužnica za terorizam

Specijalno Tuzilastvo Kosova podiglo je optužnicu protiv sedam osoba za krivična dela terorizma.

Izvor: Tanjug

Default images

Optuženi su Zecerija Cazimi, Ilir Beriša, Sadat Topojani, Burim Blazi, Jetmir Kučuku, Liridon Kabasi i Ilir Kraba.

Oni se terete da su pozivali druge ljude da izvrše ili da učestvuju u izvršenju teroristickih akcija, da učestvuju u aktivnostima terorističkih grupa i obezbede materijalna sredstava, čime su učinili krivično delo regrutacije za terorizam iz kosovskog Krivičnog zakona, prenose mediji u Prištini.

Osumnjičena sedmorka je, kako se navodi, učestvovala u teroristickim grupacijama tako što se prethodno usaglasila da ide u rat u Siriji i da se priključi grupi Albanaca koji su ratovali na strani ekstremističke Islamske države, čime je počinjeno krivično delo organizovanja i učešća u terorističkoj grupaciji.

Zecerija Cazimi, zloupotrebivši svoju poziciju imama dzamije "El-Kudus" u Gnjilanu, javno je podstrekivao i širio mržnju i nacionalnu, versku i etničku netrpeljivost.

Ilir Beriša je od januara 2014. godine bez dozvole posedovao pištolj Ekol Special-99 i kalibar 9mm Gas, što je takodje krivično delo.

Optuznicu je podigao lokalni tužilac Specijalnog tuzilaštva Kosova koji je predložio sudu da, nakon okončanja sudskog procesa, osumnjičene proglasi krivim i osudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

6 min

Podeli: