Petak, 22.03.2002.

19:00

INICIJATIVA ZA ZAKON O KONTROLI VOJSKE I NJENIH SLUZBI

Izvor: B92

Default images
Predsednik Veca gradjana Skupstine Jugoslavije Dragoljub Micunovic poceo je ubrzane konsultacije sa strucnjacima o formiranju radne grupe jugoslovenskog parlamenta koja bi izradila predlog zakona o uspostavljanju demokratske kontrole nad Vojskom i njenim obavestajnim sluzbama. U saopstenju Kabineta predsednika Veca gradjana je navedeno da su "nedavni dogadjaji vezani za hapsenje predsednika Odbora za bezbednost" tog veca i potpredsednika Vlade Srbije Momcila Perisica pokazali da su "mnoga zakonska resenja nasledjena iz perioda nedemokratskog i jednopartijskog sistema". Ti zakoni, kako je ocenjeno, omogucavaju krsenje bitnih prava gradjana i nepostovanje demokratske procedure, a otvaraju i mogucnosti za zloupotrebu vojne sluzbe bezbednosti u politickim obracunima. Micunovic je zatrazio od saveznog ministra odbrane hitnu informaciju o svim zakonima i podzakonskim aktima na osnovu kojih deluje vojna bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: