Četvrtak, 13.04.2006.

07:49

S donatorima protiv ptičjeg gripa

Srbija na donatorskoj konferenciji do sada dobila 600.000 evra za borbu protiv ptičjeg gripa.

Izvor: B92

Default images

Na donatorskoj konferenciji za borbu protiv ptičjeg gripa, održanoj juče u Beogradu, Srbija je za sada od UNICEF-a dobila 600.000 evra, a očekuje se još donatorskih sredstava za tu namenu.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, koji je na čelu Koordinacionog tela Vlade za suzbijanje i iskorenjivanje ptičjeg gripa, rekao je da je Srbiji za sprovođenje svih mera potrebnih za borbu protiv tog virusa potrebno 28,5 miliona evra. Polovina tih sredstava biće obezbeđena iz budžeta, a ostatak se očekuje iz donacija.

"Do sada smo u te svrhe potrošili 4,5 miliona evra, od toga Ministarstvo poljoprivrede 1,2 miliona, a tri miliona Ministarstvo zdravlja. Preventivne aktivnosti i te kako koštaju. Taj novac predviđen je budžetom, imamo i drugi novac predviđen budžetom, ali očekujemo i finansijsku podršku donatora, možda oko 10 miliona evra", kaže Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: