BBC

Utorak, 09.06.2020.

18:15

Notr Dam i požar: Počinje uklanjanje istopljenih skela na katedrali

Pogledajte fotografije iz Pariza koje pokazuju kako izgleda uklanjanje skela sa katedrale.

Izvor: BBC

Notr Dam i požar: Počinje uklanjanje istopljenih skela na katedrali
EPA

Započeti su delikatni radovi na uklanjanju istopljenih skela sa katedrale Notr Dam u Parizu.
EPA
Skele oko katedrale su bile postavljene kada je požar izbio u aprilu prošle godine, prenosi Hju Skofild BBC reporter iz Pariza.
EPA
Toranj se srušio i skele su ostale, ali su se u požaru istopile usled velike toplote i zalepile za zdanje, kao veliki metalni parazit.
Reuters
Sada počinju radovi na uklanjanju skela, odnosno delikatno odsecanje metala koji teži 20 tona. Oštećena skela je okružena još većim, a dovučen i veliki kran.
EPA
Timovi radnika vise na užadima na visini od 40 do 50 metara i koriste električne testere za odrezivanje slepljenog materijala, deo po deo.

Katedrala još uvek nije bezbedna i kada se ova operacija završi za nekih tri ili četiri meseca, može se razmišljati o pravom odgovoru na katastrofu koja se dogodila: rekonstrukciji i možda restauraciji.
AFP
EPA
Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: