Kultura

Petak, 24.04.2015.

10:44

Film o čednom muškarcu trijumfovao na Tribeca festivalu

Nekonvencionalna islandska romantična komedija "Virgin Mountain" o 43-godišnjem muškarcu koji nikad nije imao seks osvojila je nagradu za najbolji igrani film na Tribeca filmskom festivalu.

Izvor: Tanjug

Default images

Film je režirao Dagur Kari koji je osvojio nagradu za najbolji scenario i najboljeg glumca. Žiri Festivala navodi da je filma mešavina komedije i patetike koja će "zarobiti naša srca".

Drama danskog reditelja Džepa Ronde "Bridgend" o nedavnoj epidemiji samoubistava među tinejdžerima u okrugu Vels, dobio je drugu nagradu, a glumica iz tog ostvarenja Hana Mari proglašena je za nabolju glumicu.

Film je osvojio i nagrade za najbolju monražu i kinematografiju. Najbolji dokumentarni film Trjbeke je "Demokrats" Kamila Nilsena o vladi Zimbabvea pod rukovodstvom Roberta Mugabea.

U tom ostvarenju je primetan neuobičajen pristup toj temi, a sniman je više od tri godine, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: