Kultura

Četvrtak, 18.09.2014.

11:55

Džejson Izbel - prvo ime "Amerikana festa"

Muzičar Džejson Izbel, nekadašnji član Drive-by Truckers, osvojio je tri nagrade na godišnjoj ceremoniji, 13. po redu, "Americana Music Honors & Awards" u Nešvilu.

Izvor: B92, Beta-AFP

Default images

Izbel, pevač i gitarista rođen u Alabami, dobio je nagrade za najbolju pesmu, najbolji album i najboljeg muzičara, uprkos jakoj konkurenciji, prenosi USA Today.

"Srećan rođendan Henku Vilijamsu," rekao je Izbel dok je primao nagradu za pesmu godine "Cover Me Up," koju je i izveo uživo. "Da nije bilo tog čoveka (Henka), svirali bi sada u nekom ćumezu u nekom od boga zaboravljenom mestu."

Udruženje "Amerikana" ima 2000 članova, a svečanost se održala u legendarnoj sali "Ryman Auditorium", u kojoj se održavao kantri festival "Grand Ole Opry" od 1943. do 1974. godine. Dodeljene su i tri počasne nagrade, za životno delo - za autora pesme, pevača i muzičara/instrumentalistu. Dobili su ih Loreta Lin, Tadž Mahal i Flako Himenez

Dok je primao nagradu "Spirit of Americana/Free Speech of Music Award", Džekson Braun je rekao mu je čast da primi priznanje koje su pre njega dobili Džoni Keš i Kris Kristoferson, pored ostalih.

Tokom ceremonije nastupili su. Stardžil Simpson i Milk Carton Kids, Robert Plant i Pati Grifin, Rozana Keš, Parker Milsap, The Devil Makes Three, Hurray for the Riff Raff, Valeri Džun, Robert Elis, Sara Džaroz, St. Paul and the Broken Bones, Kasandra Vilson i Marti Stjuart.

Nagrade Amerikana dodeljuju se od 2002. i doprinele su popularnosti muzike amerikana, žanra koji nije definisan i mešavina je folka, alternativne kantri muzike i bluza. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: