Kultura

Nedelja, 18.12.2011.

14:02

Filmovi Petra Kralja u Kinoteci

U Muzeju kinoteke 20. decembra biće prikazana tri filma u kojima je igrao veliki glumac Petar Kralj, koji je preminuo prošlog meseca u 71. godini.

Izvor: Tanjug

Default images

Program počinje u 17 sati filmom "Sok od šljiva" koji je 1981. godine režirao Branko Baletić, a Kralj je igrao lik Stojanovića.

U 19 sati sledi projekcija "Kako sam sistematski uništen od idiota". U tom filmu Slobodana Šijana iz 1983. godine Kralj je bio Doktor.

Na kraju, u 21 sat biće prikazani "Sinovci" Siniše Kovačevića iz 2001. godine, kada je Kralj oduševio i publiku i kritiku kao Obrad Srećković.

Taj izuzetno dočaran, uverljiv i potresan lik bio je njegova prva, a ispostavilo se i jedina glavna uloga u igranom filmu.

Kralj je učestvovao u više desetina dugometražnih i kratkih ostvarenja, ali u malim rolama, a slavu i priznanja stekao je svojim kreacijama na televiziji i u pozorištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: