Kultura

Sreda, 07.12.2016.

14:20

Otvaranje Čarobnih izloga 13. decembra

Tradicionalni Čarobni izlozi Francuskog instituta u Srbiji biće otvoreni 13. decembra u prisustvu francusko-korejskih umetnika Jisok Min i Taegon Kim.

Izvor: Tanjug

Otvaranje Čarobnih izloga 13. decembra
Foto: Thinkstock / ilustracija

Za osme Čarobne izloge, Francuski institut u Srbiji prepušta svoju galeriju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kreativnosti dvoje umetnika, koji u svojim radovima istražuju granice između imaginarnog i realnog sveta, spoljašnjeg i unutrašnjeg, prisutnog i odsutnog, i kreiraju jedinstveno iskustvo koje spaja prirodu, putovanje, maštu i snove, jednom rečju, sve što podrazumevaju novogodišnji praznici.

Oba umetnika rođena su u Republici Koreji, a studirala su na Univerzitetu u Strazburu.

Ove godine projekat Čarobnih izloga vodi francusko-srpska kustoskinja Julia Rajačić, a organizovan je u saradnji sa Ambasadom Republike Koreje u Srbiji.

Postavka je osmišljena kroz seriju od četiri instalacije čiji se izgled menja smenom dana i noći.

Posetioci će moći da uđu u prostor same instalacije, koja će ih odvesti u drugu dimenziju i učiniti da postanu deo nje.

Sve instalacije su inače prethodno već izvođene na otvorenom prostoru, a ovog puta se prilagođavaju zatvorenom prostoru izloga i pretvaraju u minijaturnu verziju fantastičnog sveta, sa sopstvenim pravilima i tajnama koje otkrivaju prolaznici i posetioci.

Svojim instalacijama koje povezuju predmete, slike, zvuk i svetlost, Jisok Min poziva posetioce da podele trenutke koji su na prvi pogled nezapaženi.

Njeni omiljeni materijali su nestalni i nisu opipljivi, to su voda, vazduh, pesak, paučina, mirisi.

Jisok Min je završila istraživačke master studije vizuelnih umetnosti na Univerzitetu u Strazburu i od tada je izlagala u Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Kini, Belgiji, Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji.

Izložba je otvorena do 8. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: