Kultura

Petak, 05.02.2016.

18:05

Za papu ekskluzivna projekcija filma “Uskrsnuće”

U Vatikanu samo za papu je održana projekcija filma "Vaskrsnuće" Kevina Rejnoldsa, a Žozef Fajns i Maria Boto, koji igraju glavne uloge, tim povodom su posetili Vatikan i upoznali poglavara Rimokatoličke crkve.

Izvor: Tanjug

Za papu ekskluzivna projekcija filma “Uskrsnuće”
Foto: Gettyimages

Svake godine snimi se bar jedan film koji pleni pažnju poklonika najrasprostranjenije religije na svetu pa tako ni 2016. nije izuzetak.

Rejnolds, reditelj filmskih blokbastera "Robin Hud: Princ lopova", "Vodeni svet" i "Grof Monte Kristo", prihvatio se teškog zadatka - da režira kompleksnu akcionu dramu "Vaskrsnuće", a ekskluzivna projekcija priređena je za papu Franju.

Napeti triler je priča o vaskrsnuću Isusa Hrista, ispričana kroz oči nevernika, navodi "Con film".

Klavus (Fajns), moćan rimski tribun i njegov pomoćnik, Lucius (Tom Felton), istražuju misteriju o tome šta se dogodilo sa Isusom u nedeljama nakon njegovog raspeća, sa namerom da opovrgnu glasine o vaskrslom Mesiji i spreče ustanak u Jerusalimu.

Uz Žozefa Fajnsa ("Zaljubljeni Šekspir", "Elizabeta") i Toma Feltona (serijal o Hari Poteru), igraju Klif Kurtis ("Dan obuke", "Umri muški 4.0"), Piter Firt ("Amistad", "Perl Harbur") i Maria Boto ("Moja grčka avantura") kao Marija Magdalena.

Scenario je sa Rejnoldsom napisao Paul Aielo po čijoj je priči film i snimljen.

Kuća "Con film" naglašava da je "Vaskrsnuće" izuzetno kompleksna, intrigantna i praktično detektivska priča snimljena u maniru najnapetijih trilera i ispričana na do sada neviđen način - kroz oči čoveka kojem je gotovo nemoguće verovati u to da su čuda moguća.

Film "Vaskrsnuće" stiže u srpske bioskope 21. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: