Info

Ponedeljak, 25.06.2007.

12:47

Program pomoći izbeglicama

SIRP danas predstavlja dosadašnje aktivnosti programa i usvaja Plan rada za 2007. godinu i prva tri meseca 2008. godine.

Izvor: Beta

Default images

Rukovodeći komitet Programa stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji (SIRP) danas će predstaviti dosadašnje aktivnosti programa i usvojiti Plan rada za 2007. godinu i prva tri meseca 2008. godine

Sastankom u Palati Italije u Beogradu presedavaće ministar za infrastrukturu Velimir Ilić u prisustvu ambasadora Italije Alesandra Merole i predsednika UN-Habitata, a sastanak će obeležiti i početak treće i završne godine sprovođenja programa SIRP.

UN-Habitat u saradnji sa Ministarstvom za infrastrukturu, sprovodi program u opštinama Čačak, Kragujevac, Kraljevo, Niš, Pančevo, Stara Pazova i Valjevo.

Program SIRP započet je Memorandumom UN-Habitata koji su zvaničnici te organizacije potpisali s Vladom Italije u septembru 2002. godine. Program finansira Vlada Italije sa 15 miliona evra.

Program ima za cilj da obezbedi 670 novih kuća za 3.000 izbeglica i ranjivih osoba, da izgradi kapacitete za razvoj socijalnog stanovanja i pruži pomoć u integraciji izbeglica i raseljenih u lokalne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: