Svet

Sreda, 29.07.2015.

09:11

Nafta jeftinija uoči zasedanja Feda

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, u očekivanju ishoda zasedanja FED-a i objavljivanja izveštaja o zalihama nafte u SAD.

Izvor: Tanjug

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u septembru pojeftinila je na Njujorškoj berzi devet centi na 47,89 dolara, dok je nafta tipa "brent" za septembarsku isporuku u Londonu pojeftinila 12 centi na 53,18 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Fedov Federalni komitet za operacije na otvorenom tržištu (FOMC) će na kraju današnjeg zasedanja izdati zvanično saopštenje, a investitori očekuju jasniji signal vezano za vremenski period podizanja referentne kamatne stope.

"Investitori će obratiti pažnju na tekst saopštenja FOMC-a, tražeći potvrdu vremenskog perioda prvog podizanja kamatne stope", navodi se u saopštenju singapurske Junajted oversiz banke.

Tržište je, takođe, fokusirano na objavljivanje izveštaja o prošlonedeljnim zalihama nafte u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

15 h

Podeli: