Utorak, 20.01.2015.

12:06

RUS:EU zadržava neprijateljski kurs

EU je pokazala da nije spremna da promeni svoj neprijateljski kurs ostavljajući ekonomske sankcije Rusiji, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

EU je saopštila nakon sastanka u ponedeljak da se bilo kakvo ublažavanje sankcija Rusiji može desiti samo ukoliko dođe do poboljšanja situacije na terenu na istoku Ukrajine, preneo je Rojters.

"To samo potvrđuje činjenicu da EU i dalje nije spremna da izmeni svoj neprijateljski kurs ili da ponudi objektivnu procenu akcija vlasti u Kijevu", navodi se u saopštenju objavljenom na veb sajtu ministarstva.

Sukobi na istoku Ukrajine se ne smiruju, a kako su saopštili zvaničnici samoproglašene Donjecke narodne republike, 40 pripadnika ukrajinskih snaga bezbednosti poginulo u borbama u Donjecku za poslednja 24 sata i uništena su dva tenka.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u konfliktu u Ukrajini, koji je počeo u aprilu prošle godine, do sada je poginulo više od 4.700 civila, a više od 10.000 je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: