Sreda, 26.11.2014.

10:16

Pariz: Nespretni lopovi se predali

Dva naoružana lopova su opljačkala Kartijovu juvelirnicu u Parizu, zatim su na skuteru bežala od policije preko Sene, oteli su čoveka i na kraju su se predali.

Izvor: Beta/AP/AFP

Default images

U poteri za lopovima učestvovalo je stotinak policajaca, uz podršku jednog helikoptera.

Dvojac naoružan kalašnjikovim i pištoljem, upao je u juvelirnicu u skupom kvartu, saopštila je policija.

U tom trenutku tamo su bila tri klijenta, kojima su napadači, kao i zaposlenima, rekli da legnu na pod.

Jedan od očevidaca ispričao je Frans presu da lopovi i nisu delovali iskusno.

Dok su uzimali nakit iz izloga, prekinula ih je policija koja nije htela da puca na njih zbog velikog broja prolaznika pred radnjom, te su lopovi u gužvi uspeli da brže-bolje pobegnu skuterom.

Kada su prešli Senu, skuter se prevrnuo, a njih dvojica su "utrčala u prvi lokal koji su videli" - u frizerski salon, čijeg su vlasnika uzeli za taoca, rekao je zvaničnik gradske uprave Filip Gužun.

Pošto su skoro dva sata bili opkoljeni u salonu i pregovarali s policijom, pustili su taoca živog i zdravog, a potom se predali, rekao je gradski tužilac Pariza Fransao Molan.

Prema njegovim rečima, među plenom iz juvelirnice koji je nađen u frizerskom salonu, bilo je novca i znalački probranog nakita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: