Sreda, 22.01.2003.

15:52

Jugoslovensko ministarstvo o eksploziji u Slobodi

Izvor: Beta

Default images

Jugoslovensko ministarstvo za odbranu potvrdilo je u sredu da je u vojnoj fabrici Kompanije "Sloboda" u Čačku izbila eksplozija u kojoj su povređene tri radnice. U saopštenju Ministarstva navodi se da je "lokalna eksplozija" izbila na jednom radnom mestu. Tom prilikom teže su povređene Ljiljana Marković i Radovanka Bojović, dok ime lakše povređene osobe nije saopšteno. Okolnosti zbog kojih je došlo do eksplozije još nisu poznate.

Vojno-medicinska akademija u Beogradu saopštila je da je Radovanki Bojović eksplozija amputirala levu šaku u nivou ručnog zgloba, kao i sve prste desne šake. Zbog povreda mekih tkiva lica i vrata njoj je urađena urgentna traheotomija. Ljiljana Marković je, po saopštenju VMA, pretrpela povrede obe šake sa traumatskim amputacijama prstiju i povredama oba doručja. Postoje znaci oštećenja obe bubne opne i oštećenja obe očne jabučice. Ljiljana Marković je takođe zadobila opekotine po lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: