Nedelja, 04.08.2013.

21:49

Rohani: Ojačaćemo odnose sa Asadom

Iran će nastaviti da podržava režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada, i nijedna sila neće moći da poremeti naš višedecenijski savez, izjavio Rohani.

Izvor: Tanjug

Default images

Novi predsednik Irana Hasan Rohani je to izjavio na sastanku u Teheranu sa sirijskim premijerom Vaelom al-Halkijem, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

"Islamska republika Iran želi da ojača odnose sa Sirijom i ostaće uz nju pred svim izazovima", kazao je Rohani, ističući da "duboke, strateške i istorijske odnose naroda Sirije i Irana neće poremetiti nijedna sila na svetu", preneo je AP.

Iranski predsednik je osudio i mešanje stranih sila u Siriji.

Sirija je od Islamske revolucije 1979. godine najveći saveznik Teherana u arapskom svetu, a Iran od početka sirijske krize u martu 2011. godine pruža snažnu podršku režimu u Damasku.

Smatra se da je Teheran Asadovoj vladi do sada dostavio milione dolara, a libanski militantni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Irana, poslao je u Siriju svoje borce da bi pojačao ofanzivu Asadovih snaga.

Rohani je za predsednika izabran u junu, a danas je položio zakletvu na položaj šefa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: