Sreda, 15.05.2013.

21:36

Irak: 30 žrtava serije napada

Više od 30 ljudi poginulo je u seriji bombaških napada u Iraku, saopštili su lekarski I bezbednosni izvori.

Izvor: Beta

Default images

U Bagdadu je večeras poginulo 14 ljudi, kada su u četiri, većinski šiitska kvarta, u gotovo istom trenutku eksplodirali automobili bombe. Predstavnici bezbednosnih službi su saopštili da je u gradu demontirano četiri bombe.

Kod mesta Zafaranija u blizini Bagdada poginula su dva policajca, kada je eksplodirala bomba na putu.

U eksploziji automobila-bombe u gradu Kirkuku na severu zemlje je danas život izgubilo osam ljudi, a još toliko je ranjeno. U istom gradu su nešto kasnije u dve eksplozije poginule još dve osobe, dok je devet ranjeno.

U gradu Tarmija, severno od Bagdada, napadač-samoubica se razneo kod jednog policijskog kontrolnog punkta. Poginuo je jedan policajac, a četiri osobe su ranjene.

U Mosulu, u severom delu Iraka, u bombaškom napadu je poginula jedna osoba, a dve su ranjene.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

13 min

Podeli: