Srbija

Ponedeljak, 28.02.2011.

15:49

Privredna banka dobitnik dana

Indeks najlikvidnijih akcija Beogradske berze Belex15 ojačao je 0,39 odsto, na 763,8 poena, dok je opšti Belexline dobio 0,14 odsto i završio na 1.427,04 poena.

Izvor: Beta

Default images

U trgovini je ostvaren promet od 113,4 miliona dinara (1,09 miliona evra).

Rastom od sedam i po procenata dobitnike kontinuirane trgovine predvodi beogradska Privredna banka [PRBN] a sledi Vino Župa [VINZ] sa plusom nešto većim od šest odsto i solidnim prometom od 2,69 miliona dinara.

Nešto više od dva odsto na vrednosti je dobila Agrobanka [AGBN], Tigar [TIGR], sa A listinga, poskupeo je malo više a Sojaprotein [SJPT], takođe sa A listinga, malo manje od procenat. Akcijama Sojaproteina se trgovalo za više od osam miliona dinara.

Gubitnike predvodi Progres [PRGS] padom cene od devet i po procenata dok su prioritetne akcije AIK banke [AIKBPB] pojeftinile tri i po procenta.

Hartije Aerodroma "Nikola Tesla" [AERO], sa A listinga, izgubile su dva i po procenta, Laste [LSTA] gotovo dva a Energoprojekta [ENHL], sa A listinga, nepun procenat. Više se trgovalo jedino akcijama Aerodroma, za 4,85 miliona dinara.

Najveći promet na kontinuiranom segmentu realizovan je akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, od 71,9 miliona dinara.

Među likvidnijim su bile i akcije Informatike [INFM] sa prometom od 7,67 miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je oko 18 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija gotovo 27 a u prodaji nešto više od deset odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: