Ponedeljak, 12.07.2010.

09:45

Ubijen novinar u Meksiku

Jedan novinar sinoć je otet i zatim ubijen hicem u glavu na severu Meksika, saopštila je policija i navela da je on deveti ubijeni novinar od početka godine.

Izvor: Beta

Default images

Marko Aurelio Tiherina (45) bio je novinar regionalnog radija "La Tremenda" u državi Nuevo Leon.

Pre manje od nedelju dana ubijen je 27-godišnji novinar Ugo Alfredo Olivera, suvlasnik dnevnika "El dia de Michoakan" iz zapadnog dela Meksika. On je nađen mrtav sa tri metka u glavi.

Meksiko važi za najopasniju zemlju za novinare na američkom kontinetu. Prema navodima organizacije Reporteri bez granica (RSF) koji su dati pre ovog poslednjeg ubisttva, 64 medijskih profesionalaca izgubilo je život u Meksiku od 2000. godine.

Kako navodi agencija Frans pres, novinari su često "kolateralne žrtve" u ratu narko kartela koji se bore za kontrolu trgovine na američkom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: