Nedelja, 28.06.2009.

00:46

Protest Šinavatrinih pristalica

Oko 20.000 pristalica svrgnutog tajlandskog premijera Taksina Šinavatre okupilo se u Bangkoku, na najvećem protestu održanom posle sukoba pre dva meseca.

Izvor: Tanjug

Default images

Pristalice Ujedinjenog fronta za demokratiju protiv diktature (UDJ), poznatiji pod nazivom "crvene košulje", organizovali su protest u tajlandskoj prestonici, zahtevajući od premijera Abhisita Vejdžadžive da raspusti parlament i raspiše izbore.

Tokom protesta, oko glavnog trga u Bangkoku bilo je raspoređeno oko 600 policajaca, dok je više stotina bilo u pripravnosti, u slučaju nemira, preneo je Rojters.

Bivši premijer Taksin Šinavatra, optužen da je u aprilu podsticao demonstracije "crvenih košulja", obratio se okupljenima preko telefonske veze i optužio aktuelnu vladu da je uništila ekonomiju u zemlji.

On je, takođe, pozvao sve gradjane da ostave po strani razlike i okrenu se "nacionalnom pomirenju".

Oko 20.000 demonstranata slušalo je govor bivšeg premijera Taksina, koji je svrgnut s položaja 2006. godine, a prošle godine napustio zemlju, kako bi izbegao dvogodišnju kaznu zatvora na koju je osuđen zbog utaje poreza.

U međuvremenu je bivši tajlandski premijer dobio državljanstvo Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: