Svet

Sreda, 17.10.2007.

08:24

Prihodi Barberija porasli 15 odsto

Ukupni prihodi britanskog Barberija u prvoj polovini ove godine bili su 15 odsto veći nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Tanjug

Default images

Britanski proizvođač luksuzne odeće i modnih dodataka Barberi (Burberry) je saopštio da je u prvoj polovini godine ostvario ukupne prihode od 449 miliona funti, 15 odsto više nego u istom periodu lani, pri čemu su uzete u obzir fluktuacije na kursnim listama.

U saopštenju za štampu grupacije stoji da je rast prihoda u najvećoj meri rezultat značajnog povećanja prodajnog prostora i da su finansijski rezultati u skladu sa prognozama analitičara, koji su očekivali prihode između 446 i 449 miliona funti, preneo je Rojters.

Rukovodstvo Barberija očekuje da će u drugoj polovini godine pad vrednosti jena uticati na smanjenje prihoda i profita za tri miliona funti (šest miliona dolara).

Pored toga, u kompaniji poznatoj po kariranom uzorku bež i crne boje očekuju da će poslovanje na ključnom španskom tržištu u drugoj polovini godine nastaviti da slabi, ali bi to trebalo da nadoknadi veći rast u Evropi i SAD.

Tokom prvih šest meseci je površina prodajnog prostora marke Barberi povećana za 12 odsto, otvaranjem 11 prodavnica, 13 licencnih prodavnica i dva diskontna centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: