Utorak, 15.05.2007.

14:41

O ubistvu Uskokovića

Na suđenju pripadnicima zemunskog klana prikazana foto-dokumentacija ubistva Zorana Uskokovića Skoleta i njegovog telohranitelja

Izvor: Beta

Default images

Oni su ubijeni 2000. godine, a "zemuncima" se sudi za brojna ubistva i otmice. Na slikama se vidi crni "audi" koji je nakon pucnjave skrenuo sa puta i udario u drvo, i beživotna tela Uskokovića i Miloša Stevanovića.

Uskoković se nalazio na prednjem sedištu, izrešetana sa više metaka, u potpuno krvavoj majici i pantalonama, dok je Stevanovićevo beživotno telo bilo na zadnjem sedištu.

Pored njih, u automobilu punom krvi, nađena su i dva pištolja, kojima su oni pokušali da se odbrane od napadača.

Prema optužnici, Uskokovića i Stevanovića su ubili Sretko Kalinić, Mile Luković Kum i Nikola Bajić. Jurnjava i pucnjava beogradskim ulicama trajala je desetak minuta, i tom prilikom je lakše ranjen i jedan prolaznik.

Sudsko veće je pročitalo izvod iz kaznene evidencije za optužene, prema kojoj su Miloš Simović, Ninoslav Konstantinović i Dušan Krsmanović bili osuđivani samo kao maloletnici i to merom pojačanog nadzora roditelja.

Na suđenju su danas prikazane i forografije sa salaša na kojima su držane žrtve otmica zemunskog klana. Otete osobe su bile zatočene na salašu Miladina Suvajdžića u selu Vilovo i u selu Bandstol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: