Petak, 16.03.2007.

18:44

Sutra godišnjica 17. marta

Sutra je treća godišnjica nasilja na Kosovu 17. marta.

Izvor: Beta

Default images

U dva dana nasilja ubijeno je 19 ljudi, 11 Albanaca i osam Srba, a više od 900 osoba je povređeno, među kojima su bili i pripadnici međunarodne i kosovske policije. Tim povodom oglasili su se i premijer i predsednik Srbije i tražili da se kazne organizatori.

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je nadležne međunarodne institucije da obezbede red i mir za sve građane u Pokrajini i konačno privedu pravdi organizatore i počinioce pogroma.

Tadić je istakao da UN i progresivne snage u svetu ne smeju da pokleknu pred ekstremističkim ucenama i da prilikom odlučivanja o statusu Kosova i Metohije uzmu u obzir međunarodno pravo i značaj principa nepromenjivosti granica u regionu, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da se projekt nezavisnog Kosova "u potpunosti zasniva na nasilju, pretnjama i stalnom etničkom čišćenju Srba i nealbanaca".

"Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja će biti održana 19. marta, Srbija će snažno zahtevati da se saglasno izričitim obavezama iz Rezolucije 1244 garantuje bezbednost i sigurnost Srbima i nealbancima na Kosovu i Metohiji”¸ rekao je on.

"Posebno će zahtevati da se spreči i najstrože kazni svaki oblik nasilja albanskih terorista", rekao je Koštunica agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: