Nedelja, 19.03.2023.

14:16

Sastaju se dva lidera – predložene tri lokacije

Ministar spoljnih poslova Irana Husein Amirabdolahian izjavio je da je njegova zemlja dala pristanak za susret sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije.

Izvor: Tanjug

Sastaju se dva lidera – predložene tri lokacije
Ilustracija: Depositphotos/ Fckncg

Kako su naveli, predložili su Rijadu tri lokacije za taj sastanak.

Iranski ministar danas na konferenciji za medije u Teheranu nije precizirao koje lokacije za susret je predložio Teheran, prenosi Rojters.

Iran i Saudijska Arabija su se 10. marta uz posredništvo Kine dogovorili da obnove svoje diplomatske odnose i da u roku od dva meseca ponovo otvore ambasade u Teheranu i Rijadu, podseća britanska agencija.

Saudijska Arabija je 2016. godine prekinula diplomatske odnose sa Iranom nakon napada na saudijsku ambasadu u Teheranu.

Rijad je prethodno pogubio duhovnog vođu šiitskih muslimana, šeika Nimra al-Nimra, što je izazvalo gnev Teherana, navodi Bi-Bi-Si.

Iran, vodeća šiitska država na Bliskom istoku, i Saudijska Arabija, regionalna sunitska sila, podržavaju suprotne strane u ratovima u Jemenu i Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: