Ponedeljak, 26.02.2001.

22:33

"ALBANCI IZ MAKEDONSKOG SELA TANUSEVCI BEZE NA KOSMET"

Izvor: B92

Default images
Predstavnik za stampu Ujedinjenih nacija za izbeglice Astrid van Genderen Stort potvrdila je u ponedeljak u Pristini da je prosle sedmice iz makedonskog sela Tanusevci, koje se nalazi u kosmetskom delu neposredno uz jugoslovensku granicu, vise od 300 osoba albanske nacionalnosti prebeglo na Kosmet, prenosi Tanjug. Albanci, medju kojima najvise zena i dece, napustili su Tanusevce posle rasta tenzija posto je prosle sedmice ubijen jedan Albanac, izjavila je Stort novinarima. Stort je rekla, pozivajuci se na izjave izbeglih lica, da je u tom selu doslo do povecanja i koncentracije makedonskih snaga i dodala da se osoblje UNHCR nalazi na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: