Utorak, 28.01.2020.

09:03

Kineski predsednik o novom virusu: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi

Kineski predsednik Si Đinping dao je u ponedeljak važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, javlja Kineski Radio na srpskom.

Izvor: Kineski radio

Kineski predsednik o novom virusu: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi
Foto: Tanjug/AP/Chinatopix

Oredsednik Kine je obećao da će se osloniti na stanovništvo u odlučnoj pobedi u borbi koja traje.

Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koji daju glavni prioritet čuvanju života i zdravlja ljudi.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsedavajući Centralne vojne komisije, izneo je napomene u uputstvu partijskim organizacijama, članovima i zvaničnicima, tražeći od njih da ujedine narod u odlučnoj primeni odluka i aranžmana Centralnog komiteta KPK.

Si je zatražio da se učvrsti samopouzdanje, da svi ostanu ujedinjeni i preduzmu naučne i usmerene mere u sprečavanju i kontroli epidemije kako bi dozvolili da partijska zastava „leti visoko na liniji bojišta“.

Partijski odbori na svim nivoima trebalo bi da donesu naučne i tačne presude o epidemiološkoj situaciji, rekao je Si, zahtevajući jedinstvo u rukovođenju, komandi i akcijama u prevenciji i kontroli rada.

Si je zamolio zvaničnike partijske organizacije, posebno rukovodioce, da uvek budu na poslu i preuzmu svoje odgovornosti za upravljanje.

„Stranački zvaničnici biće testirani u ovoj napornoj bitki“, zaključio je Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: