Petak, 24.01.2020.

18:30

Pens i papa Franja - "To je za mamu, učinili ste me herojem"

Potpredsednik SAD Majk Pens našalio se da ga je papa Franja učinio herojem tokom neobično dugog današnjeg susreta u Vatikanu.

Izvor: Tanjug

Pens i papa Franja -
Foto: EPA-EFE/ VATICAN MEDIA HANDOUT

Rojters podseća da je Pens imao strogo irsko katoličko vaspitanje, ali je kasnije prešao u protestantizam, dok je ostatak njegove porodice ostao u Rimokatoličkoj crkvi.

Inače, Pensov razgovor sa papom Franjom u papskoj biblioteci trajao je otprilike sat vremena, dvostruko duže od sastanka pape sa američkim predsednikom Donaldom Trampom maja 2017. godine.

"Želim da izrazim najtoplije pozdrave u ime predsednika Donalda Trampa, koji je toliko uživao u svojoj poseti", rekao je Pens Franji pre nego što su novinari i fotografi izašli iz sobe.

Nakon privatnog razgovora, Pens je upoznao Franju sa svojom suprugom Karen i ostatkom delegacije, uključujući američku ambasadorku u Vatikanu Kalistu Gingrič i njenog supruga Njuta Gingriča.

Tokom razmene poklona, papa Franja je dao Pensu malu belu kutiju u kojoj je bila medalja.

"Ne želim ni da pitam", rekao je Pens uz smeh kada mu je papa pružio kutiju i dodao: "Ovo je za mamu".

Dok je napuštao papsku biblioteku, Pens je noseći malu belu kutiju rekao: "Hvala, Vaša svetosti, učinili ste me herojem ... Bog vas blagoslovio".

Papa Franja je Pensu dao i neke od njegovih nedavnih spisa, uključujući i poruku povodom Svetskog dana mira ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: