Četvrtak, 31.10.2019.

12:33

"Situacija s migrantima eksplozivna, preduzeti mere"

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović nazvala je "eksplozivnom" situaciju u migrantskim kampovima na grčkim ostrvima.

Izvor: Tanjug

John Moore/Staff/Getty images/Ilustracija

Ona je pozvala grčke vlasti da ih prebace u kopneni deo zemlje.

"Situacija sa migrantima, uključujući i azilante, na grčkim ostrvima u Egeju dramatično se pogoršala u poslednjih 12 meseci", upozorila je Mijatovićeva, prenosi AP.

Mijatovićeva, koja je posetila kampove na Lezbosu, Samosu i Korintu, poručila je da Grčka neodložno mora da sprovede mere da bi se rešio problem jako loših uslova u kojima živi na hiljade ljudi.

Grčke vlasti pokušavaju da se izbore sa povećanim brojem migranata pristiglih tokom letnjih meseci na Lezbos i druga ostrva u istočnom Egeju, gde su izbeglički kampovi prenatrpani, napominje AP, dodajući da je u njima dolazilo i do nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: