Ponedeljak, 17.06.2019.

23:30

Cipras: Dilema je da li se vraćamo nazad ili idemo napred

Aleksis Cipras rekao je da je glavna dilema na predstojećim izborima „da li građani u toj zemlji žele da ponovo vladaju oni koji su doveli zemlju do bankrota".

Izvor: Tanjug

Cipras: Dilema je da li se vraćamo nazad ili idemo napred
Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

"Naš plan ima cilj. Zajedno ćemo nastaviti sa izlaznim kursom iz krize i uživati u plodu naših napora. Drugi plan, odnosno program opozicione Nove demokratije ima naslov: Svako za sebe“, naglasio je Cipras.

On je napomenuo da je vlada njegove stranke SIRIZA izvukla zemlju iz krize, dodajući da „sada možemo tražiti od građana da osenjuju, upoređuju i odlučuju kuda će zemlja ići narednih godina“.

Cipras je objasnio građanima da politički plan opozicije krije rizik od vraćanja zemlje u ruke zajmodavca.

U Grčkoj 7. jula će biti održani prevremeni parlamentarni izbori. Cipras je zahtevao prevremene parlamentarne izbore nakon što je njegova stranka izgubila na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima sa skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: