Četvrtak, 08.02.2018.

08:46

Zakazani prevremeni izbori u Venecueli

Prevremeni predsednički izbori u Venecueli, na kojima se kandidovao Nikolas Maduro za novi mandat, biće održani 22. aprila, saopštila izborna komisija.

Izvor: Beta/AFP

Zakazani prevremeni izbori u Venecueli
Foto: Getty Images

Najava o održavanju izbora dolazi posle neuspešnih pregovora između predstavnika vlade i opozicije o datumu predsedničkih izbora.

Delegacije dve strane već dva meseca pregovaraju o postizanju dogovora o nekoliko pitanja, među kojima je datum održavanja predsedničkih izbora.

Vlasti Venecuele predložile su 23. januara prevremene predsedničke izbore pre kraja aprila.

U poslednjih nekoliko nedelja u Venecueli su se pominjali prevremeni predsednički izbori u prvoj polovini ove godine umesto u decembru, kako bi Maduro iskoristio podele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandat.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: