Petak, 21.07.2017.

20:41

Sindikat vatrogasaca: Mirna šetnja, a ne protest

Sindikat vatrogasaca Srbije se oglasio saopštenjem u kom poručuje javnosti da šetnja koja je održana u Beogradu nije protest.

Izvor: B92

Sindikat vatrogasaca: Mirna šetnja, a ne protest
Getty Images

"Morali smo da se oglasimo i da demantujemo sve one koji nas zovu i optužuju da Sindikat vatrogasaca Srbije organizuje nekakav protest u Beogradu. Naime, radi se o tome da su nas jutros kolege iz Beograda nazvale i zamolile da objavimo vest da se planira skup vatrogasaca koji bi hteli jednom mirnom šetnjom da odu do Hrama Svetog Save i zajednički se pomole za povređenog kolegu Milana Rmuša", navodi se.

Dodaje se i da je molba uslišena.

"Mi smo pozvali sve kolege, da se priključe večerašnjoj šetnji koju su organizovale kolege vatrogasci-spasioci iz Beograda, ništa više od toga, a da li je neko zloupotrebio ovu informaciju za neke druge potrebe (imao lošu nameru) to zaista ne znamo i ne želimo u tome da učestvujemo. Dakle Sindikat vatrogasaca Srbije ne stoji iza bilo kakvog protesta o kome se govori i to neka bude jasno svima", zaključuje se.

Podsetimo, vatrogasci su održali šetnju u petak uveče u Beogradu, podršku u tome su dobili i od Pokreta slobodnih građana, koji je pozvao građane da se pridruže šetnji, dok je iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije saopšteno da se radi o "politizaciji skupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: