Četvrtak, 29.06.2017.

14:05

SEA kvalifikacije gotove; TNC, Fnatic i Execration na TI7

Posle dugačkog puta kroz otvorene kvalifikacije, regionalnih kvalifikacija, najdužeg mogućeg puta kroz plej-of loser's bracket i maksimalnih 3 meča u finalu, hrabri Execration je ponovio uspeh iz 2016. i pridružio se već kvalifikovanim TNC Pro Team i Fnaticu kao kvalifikant iz SEA regiona za TI7.

Izvor: SyS KlanRUR

SEA kvalifikacije gotove; TNC, Fnatic i Execration na TI7

Kakav su nam samo spektakl priredile ekipe Execrationa i Clutch Gamers u meču koji je odlučivao poslednjeg učesnika The International 2017 iz SEA regiona. Posle više od 7 dana kvalifikacija, posle tri nivoa kvalifikacija i u samom plej-ofu, na kraju bracketa, poslednji slot je očekivao pobednika iz direktnog susreta dve filipinske ekipe.

Kraj puta za jednu ekipu, svetska scena za drugu, šansa, novac, prestiž, priznanje. A kada je pinoy-ima trebala motivacija da naprave spektakl? Jer bučni su, emotivni, podložni besu u igri, ali jedno je sigurno, NIKAD ne odustaju. Tako je u public mečevima, tako je posle tridesetak pro mečeva koliko je na primer Execration morao da odigra da bi došao u poziciju da ponovi odlazak na TI iz 2016.

Prva dva meča su bila razmena udaraca i posle 1:1 se ušlo u treći meč. Ne zna se kome je bilo teže tokom trećeg meča, Clutch Gamers ekipi koja je već unutar prvih deset minuta gubila na svim frontovima, bilo je i 10:2 u jednom trenutku u ubistvima, ili ekipi Execrationa kojoj je meč stabilnim tempom bežao iz ruku i van kontrole od minute 20 do 40. I Clutch Gamers i Execration su imali trenutke fokusa i superiorne igre, ali i kompletne nemoći.

Nijedna ekipa nije poklekla mentalno, ali se u krvavoj završnici meča uz grižu noktiju i znojenje pokazalo da je Execration ipak malo bolji i da su im trenutni tajmeri unutar igrice na strani. Dobar tajming double damage rune i Svenov late game su dopustili da oni na mišiće dođu do mega kripova, a onda je Clutch poklekao pod prevelikim pritiskom.

Dali su sve od sebe momci iz CG ali nije bilo dovoljno i poslednji push je za njih završio ispadanjem sa turnira.

Uostalom pogledajte sami jer je meč i više nego vredan gledanja! Ovim su regionalne kvalifikacije za SEA region završene, a tri ekipe koje će predstavljati region su TNC Pro Team, Fnatic i Execration. Treba napomenuti da je ovo identičan sastav ekipa koje su i u 2016. predstavljale SEA region, ali nećemo pogrešiti ako kažemo da su sve tri ekipe ovog puta sigurno jače i više motivisane nego prošle. Koliko je na Filipinima Dota popularna i u usponu, govori i podatak da je od ukupno 15 učesnika ovog regiona čak 10 Filipinaca, iako su tokom kvalifikacija činili manje od 50% učesnika (22 od 50). Sva je verovatnoća da će posle Kine opet biti najbrojnije zastupljena pojedinačna država na turniru.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: