Nedelja, 26.03.2017.

10:02

Kardinalna greška vlasti – policija upozorila na teroristu

Nemačka kriminalistička policija je Ministarstvu unutrašnjih poslova devet meseci pre terorističkog napada u Berlinu uputila upozorenje na Anisa Amrija.

Izvor: B92

Kardinalna greška vlasti – policija upozorila na teroristu
Tanjug

U dokumentu koji je preneo Bild am zontang, osoba koja je izvela napad na božićnom vašaru u Berlinu je duže vreme bila na radaru agenata.

List navodi da u poverljivom dokumentu policija upućuje Ministarstvu unutrašnjih poslova preporuku da obrati pažnju na Amrija koji predstavlja terorističku pretnju i koji možda planira samoubilački napad.

Do tih podataka su obaveštajci došli praćenjem kriptovanih poruka koje je Amri pisao, a u jednoj od prepiski sagovorniku je kroz reč "dogma" objasnio da planira da izvrši samoubilački napad.

Policija je predložila vlastima da se Amri deportuje u Tunis, odakle vodi poreklo, ali to nije učinjeno i posle toga je u decembru prošle godine on izvršio napad.

Amri je ubijen u Italiji, gde je je pokušao da nađe utočište posle pokolja u Berlinu, kada je usmrtio 12, a povredio 56 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: