Utorak, 07.10.2003.

18:05

SCG i BiH potpisale Sporazum o povratku izbeglica

Izvor: B92

Default images
Ministar Bosne i Hercegovine za ljudska prava i izbeglice Mirsad Kebo ocenio je da je potpisivanje sporazuma o povratku, između Srbije i Crne Gore i BiH, pre svega poziv za 125.000 izbeglih Srba i Crnogoraca da se vrate u BiH. "To je njihova domovina", rekao je Kebo u intervjuu Radiju B92 i Fonetu i istakao da njegovo ministarstvo raspolaže podacima da iz SCG u BiH želi da se vrati 12.000 izbeglica. "Oni su dobrodošli. BiH u ovom trenutku ima rešeno preko 90 odsto imovinskih zahteva, što omogućava povratak 40.000 ljudi. Sigurnost je povećana. Kada je reč o zapošljavanju, tu je situacija najteža. Međutim, mi vidimo veliku šansu u poljoprivredi. Ne mogu ništa da obećam, ali aktivnostima na izgradnji koridora C5 i reformama koje sprovodimo, mislim da ćemo stvoriti uslove ljudima da se zaposle. Sve je manje diskriminacije prema izbeglicama i uopšte situacija u BiH je drugačija nego što se to ponekad predstavlja. Jedan broj ljudi odlučio je da se integriše u SCG i to moramo poštovati, ali moramo da omogućimo povratak njihove imovine i tada u njihovim rukama leži odluka gde će živeti", kaže Kebo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

17 min

Podeli: