Sreda, 20.09.2000.

19:50

U STRPCE STIGLO 66 GLASACKIH KUTIJA

Izvor: B92

Default images
Sezdesetak glasackih kutija iz Srbije stiglo je u utorak uvece u Strpce, srpsku enklavu na Kosovu, u okviru priprema za savezne izbore, rekao je lokalni lider Socijalisticke partije Srbije Jovica Buduric. Sezdeset i sest glasackih kutija od belog drveta postavljeno je u utorak uvece u jednoj sali opstinske zgrade u Strpcima u kojoj se nalazi administracija UN i opstinski savet koji cine Srbi, javio je izvestac agencije Frans pres, a prenosi Beta. Vise lokalnih zvanicnika SPS-a iskoristilo je konvoj koji svakog utorka organizuje Kfor i otputovali su u Vranje kako bi doneli glasacke kutije i glasacke listice. U opstini Strpce, prema podacima administratora UN za tu opstinu Sarla Mesijea, zivi 13.185 stanovnika, od cega 9.133 Srba. Kako saznaje B2-92, izborna mesta ce biti otvoreni u svim selima, a opozicija, u koju se ovim okolnostima mogu uracunati i aktivisti SRS-a, svojim posmatracima ce pokriti vecinu birackih mesta. Od aktivista DOS-a i SPO-a saznajemmo da nije bas najjasnije ko ce glasacke kutije odneti do albanskih sela i kako ce glasanje tamo biti organizovano. Iz administracije UNMIK nezvanicno se moglo saznati da se sve pripreme za izbore pazljivo posmatraju i da ce u nedelju pratiti svaki pokusaj manipulacije i zloupotreba. U sredu je u prostorijama OESC-a odrzan sastanak zvanicnika Saveta Evrope sa lokalnim funkcionerima SPS-a. Predstavnici medjunarodne organizacije su trazili informacije o organizaciji izbora i ponudili eventualnu pomoc u obezbedjenju i pratnji. Lokalni funkcioneri su to odbili i rekli da nikada nisu imali problema oko izbora. Bilo je reci i o prebrojavanju glasova koje ce biti obavljeno u Strpcu, ali rezultati nece biti objavljeni pre nego sto se to ucini u centrali u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: