Petak, 01.07.2016.

15:49

Džihadisti zarobili sirijskog pilota čiji se avion srušio

Avion sirijske vojske srušio se u planinama kod Damaska, a mediji prenose različite informacije o razlozima za njegov pad i sudbini pilota.

Izvor: Tanjug

Džihadisti zarobili sirijskog pilota čiji se avion srušio
Foto: Thinkstock

Opservatorija za ljudska prava tvrdi da su džihadisti zarobili pilota dok zvanična agencija SANA javlja da se avion srušio zbog tehničkog problema i da je potraga za pilotom u toku.

"Nije poznato da li se avion srušio zbog tehničkog kvara ili su ga pogodili pobunjenici", rekao je šef Opservatorije Rami Abdel Rahman za AFP.

Pilot se katapultirao i sleteo kod grada Džajrud na 60 kilometara severoistočno od Damaska, rekao je on i dodao da je pilota uhvatila mala islamistička grupa Nusrat al-Mazlum koja ga je potom predala neidentifikovanoj drugoj grupi.

Sa druge strane, pobunjenička grupa Džajs al-Islam (Armija islama) koja kontroliše okolinu Damaska, tvrdi da je ona pogodila avion i zarobila pilota.

U međuvremenu, zvanična sirijska agencija SANA objavila je da se avion srušio zbog tehničkog problema i da je potraga za pilotom u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: