"Momci tamo dokrajčuju..."

Denis Pušilin, predsednik samoproglašene Narodne Republike Donjeck, izjavio da je grupa Vagner stvorila nemoguće uslove za neprijatelje.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

10:08

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je, komentarišući situaciju u Bahmutu tokom gostovanja u emisiji voditelja Vladimira Solovjova, glavnog propagatora rata u Ukrajini, rekao da ta ruska grupa plaćenika drži sve puteve “na nišanu”.

"Sada su Vagnerove snage stvorile nepodnošljive uslove za neprijatelje koji pokušavaju oprezno da dovuku borbenu opremu, rezerve i da izvuku ranjene. Sve je to izuzetno teško za neprijatelja, jer su svi putevi trenutno ‘u dometu’ vagnerovaca", kazao je Pušilin.

"Što se tiče samog grada, ovde je bilo važno da se očisti industrijska zona u samoj fabrici AZOM. Gotovo da već možemo da pričamo o ovome, momci tamo dokrajčuju militante, ali to su pojedinačne grupe", dodao je.

Ruski državni mediji ranije su izvestili da su Vagnerove snage u potpunosti preuzele kontrolu nad metalurškom tvornicom AZOM na severu grada, podseća Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: