Ponovljeno je, veoma jasno: Kurti, ispuni dogovoreno

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer ponovio je danas da se stav SAD nije promenio posle dogovora u Ohridu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2023.

13:36

Ponovljeno je, veoma jasno: Kurti, ispuni dogovoreno
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/ bs

Hovenijer je istakao da svi sporazumi, uključujući i onaj o formiranju ZSO, moraju da se sprovedu.

"Očekivanja SAD ostaju onakva kakva su i bila. Svi sporazumi moraju da se sprovedu, uključujući i Asocijaciju", rekao je Hovenijer novonarima posle sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Prema njegovim rečima, za SAD je veoma važno da je dogovor u Ohridu postignut, da je prihvaćen evropski plan koji njegova zemlja podržava, ali i da je važno i da se formira, kako on kaže. Zajednica opština sa srpskom većinom.

"Naš zahtev je nepromenjen, a to je da premijer Kurti radi zajedno sa nama na formiranju Asocijacije", zaključio je Hovenijer.

On je pre sastanka između ambasadora akreditovanih u Prištini i Aljbina Kurtija, na svom nalogu na Tviteru objavio da je primena sporazuma ključna za budućnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: