Najjači zemljotres u prethodne dve decenije

Zapadni deo države Njujork pogodio je najjači zemljotres u prethodnih nekoliko decenija, što je uznemirilo građane tog regiona nenaviknute na takve potrese.

Izvor: Tanjug
Podeli
Zemljotres deposit destinacigdem.jpg
Zemljotres deposit destinacigdem.jpg

Zemljotres jačine 3,8 stepeni nije izazvao ozbiljniju štetu, a dogodio se oko 12.15 po srednjeevropskom vremenu (6.15 po lokalnom), preneo je AP.

Američki geološki institut je objavio je da tako jak zemljotres nije pogodio taj region bar 24 godine. Identična snaga zemljotresa zabeležena je u tom regionu u novembru 1999. godine, kada je izmereno 3,8 stepeni.

Podrhtavanje tla trajalo je nekoliko sekundi i nateralno je stanovnike da izađu do prozora, a onda da traže na internetu pojašnjenja. "Osetio sam kao da je automobil udario u moju kuću u Bafalu. Skočio sam iz kreveta", rekao je izvršni direktor okruga Iri Mark Polonkarc.

Zemljotres se osetio u radijusu od 50-ak kilometara, uključujući i u oblasti Nijagarinih vodopada, koji se nalaze na 35 kilometara razdaljine putem. Centar za zemljotrese u Kanadi, koji je izmerio potres jačine 4,2 stepena, naveo je da se potres osetio u južnom Ohaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu