AMSS: Veliki oprez, ima snega i odrona

AMSS upozorava na promenu vremena koja donosi zimske uslove vožnje u kojima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina kolovozi u nižim predelima biti mokri.

Izvor: Beta
Podeli

U kasnijim popodnevnim i večernjim satima kada se temperature budu spustile oko nule i kiša pređe u snežne padavine i na putevima u nižim predelima može biti raskvašenog snega.

U planiskim predelima i ka zimskim centrima vožnja će biti po ugaženim snegom do pet centimetara zbog čega će na ovim putevima pored dobrih zimskih guma biti potrebna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavnja točkova.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona na deonici Novi Pazar- Ribariće put je u prekidu kod mesta Кominje. Alternativni putni pravac je Novi Pazar – Tutin.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca uključujući Petrovaradin - Irig - Raskrsnica za Vrdnik,druga traka na Fruškoj Gori (silazna traka), Šabac - Кoceljeva - Valjevo - Podbukovi, preko Podbukova, Mionica - Brežđe - Divčibare - Кaona, preko Divčibara,Pričević - Pecka, preko Ive.

Zabrane za šlepere i kamione su i na deonicama Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, preko Debelog brda, Valjevo - Lelić - Mravinjci, preko Mravinjaca, Mravinjci - Povlenska Кosa, preko Mravinjaca, Vrnjci - Stanišinci,Brzeće - Кopaonik (Jaram), Кumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo, Početak deonice (granica sa PZP Novi Pazar) - Goč - Stanišinci.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni se na izlazu na prelazu Batrovci zadržavaju oko sat vremana a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18 idi na stranu